18 Şubat 2009 Çarşamba
Dondurmalı Kadayıf Tatlısı
250 gr kadayıf
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b. fındık
Şerbeti için:
2 su b. tozşeker
1,5 su b. su
1 dilim limon
Üzeri için:
dondurma
Hazırlanışı :
Kadayıfları incecik kıyın ve sıvıyağ ile karıştırın.Ya tek tek çemberlere ya da tek bir pasta çemberine
yarısını paylaştırın.Üzerlerine fındık parçaları serpin.Kalan kadayıfları da fındıkların üzerine paylaştırarak
üzerlerine bastırın. Daha sonra 180 derecede pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun.
Kadayıflar fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.Kalıplardan çıkartıp üzerlerine birer top dondurma koyup hemen servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder