5 Şubat 2009 Perşembe

BİTKİ ÇAYLARI VE HAZIRLANIŞI

hazımsızlık için melisa çayı


Şifalı bitki uzmanları, melisanın hazımsızlığı gidermek için birebir olduğunu söylüyorlar.

Ayrıca antideprasan özelliği yaşıyan bu bitki, kendinizi kısa bir süre içinde iyi ve daha mutlu hissetmenizi sağlayabilmektedir.

Aynı zamanda, anksiyete ve uyku problemlerini gidermekte de etkili olan melisanın hafızayı güçlendirici özelliği olduğu da biliniyor.


Hazımsızlık çekiyor ve melisanın olumlu etkilerinden yararlanmak istiyorsanız, 3–4 çay kaşığı kuru melisa yaprağı ile demliyeceğiniz çaydan günde 2 fincan için

Mide bulantısı için papatya çayı


Papatya sindirim sistemi üstünde bir çok olumlu etkiye sahip bir bitkidir ve mide spazm ve kramplarını da önleyici özelliğe sahiptir.

Bu özelliği ile de mide bulantısının yanında, şişkinlik, hafif gastrit semptomları ve gaz şikâyetlerini gidermek için de etkili olabilmektedir.

Uzmanlar, papatyanın araba ve gemi yolculuklarında ortaya çıkan bulantıları önlemek için de etkili olabileceğini belirtiyorlar.
Dilerseniz marketlerde hazır satılan papatya çaylarını ya da aktarlardan kuru papatya alarak kendi çayınızı kendiniz de demleyebilirsiniz.


Ayrıca büyük bir kapta demlediğiniz papatya suyuna batırdığınız minik bir havlu ile karnınıza 20 dakika süre ile kompres yapmak da bulantınızı hafifletecektir.



Halsizlik için Ginseng


Ginseng, özellikle uzakdoğuda enerji kaynağı olarak kullanılan ve asla vazgeçilmeyen bitkilerin başında gelmektedir.

Aynı zamanda hafızayı güçlendirici, anksiyete ve huzursuzluğu giderici olan ginsengten bol bol tüketmek, oruç tutan kişilerin sık sık yaşadığı halsizlik ve yorgunluk sorunlarına karşı da oldukça iyi gelmektedir.
Ginseng kökünü aktarlardan temin edebilirsiniz,ve bununla çay demleyebilir veya yemeklerinizin içine rendeleyip kullanabilirsiniz. (Günde yaklaşık 1 – 2 gr.)


Ayrıca doğal ürünler satan mağazalardan alabileceğiniz ginseng haplarını bir uzmana danışmak suretiyle kullanabilirsiniz.




Kötü nefes kokusu için Biberiye


Sindirim sistemini düzenlemek için kullanılan biberiye kötü nefes kokusunu gidermek için de son derece etkili.


Ayrıca açlık sebebi ile oluşan baş ağrılarını gidermek için biberiye yapraklarını parmaklarınızın arasında sıkarak elinize gelen yağı, şakaklarınıza sürerek hafifçe ovabilirsiniz.

Taze biberiye yapraklarını salata ve et yemeklerinizin üstüne lezzet vermek için serpebilirsiniz. Kurumuş biberiye yapraklarını ise çay demlemek için kullanabilirsiniz.

ALINTIDIR

Hiç yorum yok: