20 Ekim 2008 Pazartesi

şebit yaglaması





GEREKLİ MALZEMELER

HAMURU İÇİN MALZEMELER

2 kase un

yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşıgı tuz ve şeker

İÇİ İÇİN MALZEMELER

300-400 gram kıyma

2 adet orta boy sogan

iki yemek kaşıgı sıvı yag

pul biber ve toz biber

iki kase yogurt

1 yemek kaşıgı salça

3-4 diş sarımsak

YAPILIŞI

Maya ve şekeri bir kapta eritin unun içine maya ve tuzu katın ılık su ile yumuşak bir hamur yapın Yumurta büyüklügünde bezeler alın dinlenmeye bırakın

İçi için

Soganları incecik dograyın küçük bir tencereye yag koyup soganlar iyice yumuşayıncaya kadar kavurun

Soganlar kavrulduktan sonra kıymayı içine atın ve etide bir güzel kavurun bir kaşık salçayı tuz ve biberi ilave edip bir iki defe karıştırın

Hazırlamış oldugunuz için içine 1,5 su bardagı su ilave edip biraz kaynatın

Bu arada sarımsakları ezip yogurdunuza karıştırın bir kenarda beklesin

Dinlenmiş olan bezelerinizi teflon tavanın büyüklügünce açın ve altı üstü pempeleşinceye kadar pişirin hamur mayalı oldugu için göz göz kabaracak ve yumuşak bir gözleme olacaktır

Pişen hamurları geniş bir kaba alın üstüne hem suyundan hemde etinden olmak üzere hazırlamış oldugunuz içten her tarafına gelecek şekilde yayarak koyun kenar kısımlarına yogurt serpin

Her gözleme için bu işlemleri tekrar edin ve gözlemeleriniz bittikten sonra bıçakla dörde kesip servis yapın

NOT: gözlemelere yogurt koymayıp servis esnasında en üstüne yogurt konabilir biraz geç yenecekse böylesi daha iyi olur ,özellikle yogurt hemen yenmedigi zaman hamurlaştırabiliyor

Hiç yorum yok: