20 Ekim 2008 Pazartesi
şebit yaglaması
GEREKLİ MALZEMELER
HAMURU İÇİN MALZEMELER
2 kase un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz ve şeker
İÇİ İÇİN MALZEMELER
300-400 gram kıyma
2 adet orta boy sogan
iki yemek kaşıgı sıvı yag
pul biber ve toz biber
iki kase yogurt
1 yemek kaşıgı salça
3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI
Maya ve şekeri bir kapta eritin unun içine maya ve tuzu katın ılık su ile yumuşak bir hamur yapın Yumurta büyüklügünde bezeler alın dinlenmeye bırakın
İçi için
Soganları incecik dograyın küçük bir tencereye yag koyup soganlar iyice yumuşayıncaya kadar kavurun
Soganlar kavrulduktan sonra kıymayı içine atın ve etide bir güzel kavurun bir kaşık salçayı tuz ve biberi ilave edip bir iki defe karıştırın
Hazırlamış oldugunuz için içine 1,5 su bardagı su ilave edip biraz kaynatın
Bu arada sarımsakları ezip yogurdunuza karıştırın bir kenarda beklesin
Dinlenmiş olan bezelerinizi teflon tavanın büyüklügünce açın ve altı üstü pempeleşinceye kadar pişirin hamur mayalı oldugu için göz göz kabaracak ve yumuşak bir gözleme olacaktır
Pişen hamurları geniş bir kaba alın üstüne hem suyundan hemde etinden olmak üzere hazırlamış oldugunuz içten her tarafına gelecek şekilde yayarak koyun kenar kısımlarına yogurt serpin
Her gözleme için bu işlemleri tekrar edin ve gözlemeleriniz bittikten sonra bıçakla dörde kesip servis yapın
NOT: gözlemelere yogurt koymayıp servis esnasında en üstüne yogurt konabilir biraz geç yenecekse böylesi daha iyi olur ,özellikle yogurt hemen yenmedigi zaman hamurlaştırabiliyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder