19 Ekim 2008 Pazar

arapaşı çorbası

MALZEMELER
1 adet tavuk
1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık,
3 tatlı kaşığı un
1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber

YAPILIŞI
Tavuğu temizleyip yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun.
Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kavurdum ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave edin.
Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin.
Sonrasında üzerine 4 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin.
Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın.
Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
Didiklediniz tavugu ilave edin

Hiç yorum yok: