20 Kasım 2008 Perşembe

Zimtkugeln / Tarçınlı Toplar


Malzemeler
Malzemeler
3 yumurta akı
minicik tuz
2 paket vanilya şekeri
250 gr pudra şekeri
400 gr fındık tozu (kavrulmamış,ince çekilmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 avuç kavrulmamış fındık


Yapılışı
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla iyice çırpılır.
Pudra şekeri ve vanilyalar eklenip tekrar yoğunluk kazanıncaya kadar çırpılmaya devam edilir.
Bu karışımdan 4 yemek kaşığı ayrılıp tarçın ve fındık tozu eklenip çırpılıp elle yoğrulmaya başlanır.(ben yoğurmadan tepsiye dizmişim.)Ele yapışmayınca hamur olmuş demektir..Bu arada fındık eksik gelirse takviye edilecektir..(önemli!)
Minik toplar yapılıp tepsiye dizilirler..Ayrılmış karışımdan çay kaşığı ile topların tepelerine konulup üzerlerine bir adet fındık batırılıp önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 15 dk pişirilir.
netten alıntıdır

Hiç yorum yok: