16 Kasım 2008 Pazar

kayseri katmeri (tahinli)

Misafire ikram ederken genellikle kesilerek servis yapılır,ama böyle elle didiklenerek koparılırsa kat kat ve daha lezzetli oluyor sanki






hamuru için malzemeler

üç kase un
1 tatlı kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
biraz yaş maya



içi için
bir su bardagı tahin
yarım paket yag



yapılışı

Mayayı ve şekeri ılık suda eritin, unun içine döküp yumuşak bir hamur yapın

Tahmini üç beze çıkaçaktır bezeleri alıp bir kenarda dinlendirin

Tavaya yagımızı koyup eritelim yag eridikten sonra 1su bardagı tahini yaga karıştın

Aldıgınız bezeleri mantı hamuru gibi açın

Açılan hamurun içine tahin ve yag karışımını gezdirerek dökün hamurun üstüne iyice yayın kaşık yardımı ile

Hamurun ucundan kıvırarak rulo haline getirin ikiye katlayıp ortadan kesin,ucundan başlayıp sararak beze haline getirin

Diger bezeleride aynı şekilde açın bir bezeden iki tane katmer çıkıyor

İlk önce hazırladıgınız bezeyi fazla üzerine bastırmadan tava büyüklügünde açıp kızdırdıgınız teflon tavada altı üstü pempeleşinceye kadar pişirin

afiyet olsun

Hiç yorum yok: