16 Kasım 2008 Pazar

sirkeli pasta



sirkeli pasta (tuzlu)
malzemeler
1 paket sana
2 yumurta
1 bardak sıvı yag
1 bardak yogurt
yarım yemek kaşıgı sirke
kabartma tozu
tuz
yapılışı
Yumurta sarılarını ayrı bir kaba ayırın aklarını ve bütün malzemeyi bir kapta yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru sekiz eşit parçaya bölerek biraz dinlendiriniz.
Hamurun bir parçasını alıp 2-3 cm kalınlıgında açıp pasta kalıplarıyla istediginiz şekli veriniz.
Üzerine ayırdıgınız yumurta sarılarını sürüp çörekotu vb süsleyip önceden ısıttıgınız fırında pişirin
Kolay bayatlamayan sirke sayesinde kıyır kıyır tadta bir tuzlu çeşidi
Yapanlara kolay gelsin diyorum



Hiç yorum yok: