4 Mart 2009 Çarşamba
SÜTLAÇ YAPIMI
1 su bardagı pirinç
8 su bardagı su
4 su bardagı süt
2 yemek kaşıgı nişasta
1.5 su bardagı şeker(şekersiz sevenler miktarı azaltabilir)
YAPIMI
Pirinçleri yıkayıp bir tencerede 6 su bardagı su ile pirinçler iyice uzayıp yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Daha sonra 4 su bardagı sütü ve şekeri ilave edin.
Bu arada 2 yemek kaşıgı nişastayı bir su bardagı su ile ezip sütlaçımıza karıştırarak ilave edin
Sütlaçımızı güzelce karıştırıp bir iki dakika kaynattıktan sonra kaselere alıp üstünü fındık, ceviz ,tarçınla süsleyin.
Soguduktan sonra servis yapın afiyet olsun .
PÜF NOKTASI:Sütlaçınız hafif sulu gibi ocaktan inerse kıvamı daha güzel olur soguyunca kendiliginden katılaşır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
8 su bardagımı 6 su bardagımı 8 koydum cok cıvık oldu:(
Yorum Gönder