MALZEMELER
--3yumurta
--iki kase un (benim ölçüm)
--tuz ve su
--sıvı yag (tereyagıda kullanılabilir)
--istenilen iç malzemesi(peynir veye kıyma)
YAPIMI
Unun ortasına yumurtalarımızı kırıp tuzumuzu atıp normal sertlikte bir hamur yoguruyoruz
Bezeleri alıyoruz normalde 6-7 tane çıkması lazım bir kenarda biraz dinlendiriyoruz
Hamurlarımızın hepsini açıp sofra bezinin üstüne seriyoruz
Tenceremizde kaynayan suyun içine bir miktar yag ve tuz atıyoruz hamurun yapışmaması için
Açılan yufkaları üst üste toplayıp dört eşit parçaya bölüyoruz işimizin kolay olması için
iki parça atıp çok kaynatmadan kabarınca alıp bir kenarda soguk suyun içine atıyoruz
Soguk sudan ters çevrilmiş süzgeçte suyunu süzdürüp yagladıgımız tepsiye burşturarak seriyoruz
Tepsiye her katı serdigimizde biraz yag serpiştiriyoruz ben sıvıyag kullanıyorum ,tereyagıda süper olur
İstenilen iç malzemsini ara katlara serpip hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapıyoruz
en üst için ayırdıgımız yufkayı serip üst kısmında yaglayıp çörek otu atıp fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder